Denizli Havadis

REKLAM ALANI

(980x100px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Yeniden özgürlüğe kanat çırptılar

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI BARINMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ, HASTA VE BİTKİN BİR ŞEKİLDE BULUNAN LEYLEK, KUKUMAV VE KERKENEZ KUŞLARININ TEDAVİSİNİ TAMAMLADI. KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞAN YABAN DOSTLARI NUMARALANDIRILMALARININ ARDINDAN ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Yeniden özgürlüğe kanat çırptılar
56 views
02 Ağustos 2021 - 13:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta ve bitkin bir şekilde bulunan leylek, kukumav ve kerkenez kuşlarının tedavisini tamamladı. Kısa sürede sağlığına kavuşan yaban dostları numaralandırılmalarının ardından özgürlüğe kanat çırptı.

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğaya da şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılmak üzere bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilen leylek, kukumav ve kerkenez kuşlarının tedavisi tamamlanarak numaralandırılmasının ardından yeniden doğal yaşamlarına bırakıldı.

Yaban dostlara anne şefkati

Denizli Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından leyleğin yapılan kontrollerinde yorgun ve hasta olduğu 1 ay süren tedavi ve bakımları sonrası yeniden sağlığına kavuşturuldu. Henüz 10 günlük oldukları ifade edilen kukumav ve kerkenez kuşunun ise ölmek üzereyken Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi. Burada yapılan kontrolde yavru kuşların uzun süredir aç oldukları belirlenirken, annelerinin ise öldüğü tahmin edildi. Yaklaşık 1.5 aylık bakım ve tedavinin ardından yavru kukumav ve kerkenez kuşu yeniden özgürlüğe kanat çırptı.

Duyarlı vatandaşlara teşekkür

Veteriner Hekim Elvan Alkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği olarak doğal yaşamı korumak adına tüm kurumlarla birlikte yaban hayvanları tedavi etmeye ve tedavileri bitince de doğal hayatlarına bırakmaya devam ettiklerini söyledi. Alkaya, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, milli parklarla birlikte yaban hayatını korumaya devam ediyoruz. Son günlerde merkezimize bir kukumav yavrusu, kerkenez yavrusu ve leylek yavrusu geldi. 2 ay gibi bir süre yavrularımızı koruma altına aldık. Bugün tedavisi tamamlanan yavrularımızı gökyüzü ile buluşturduk. Hassas davranan ve ihbarda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.